Vila Vella de Tossa

Declarat Monument Històric-Artístic Nacional

La Vila Vella de Tossa de Mar, és un recinte declarat Monument Historicoartístic Nacional en 1931, únic símbol d’una població medieval emmurallada en la costa catalana. Una fortificació que ha sofert atacs, reconstruccions i remodelacions, caigudes i èpoques de màxima esplendor.

Situada a Tossa de Mar, la Vila Vella s’alça amb una vista privilegiada sobre la seva platja principal, amb una panoràmica perfecta de la platja d’és Codolar i la badia de Tossa.

Tossa de Mar, aquesta zona costanera, i la seva fortificació, Vila Vella, van ser objecte de nombroses invasions i atacs pirata en el passat. La construcció original de les muralles de Vila Vella daten de finals del s.XII i començaments del s.XIII.

L’aspecte ben conservat i la seva presència actual són fruit de la reconstrucció que va tenir lloc en 1387, i que molt més tard serien afermades en successius treballs de restauració entre els anys 1920 i 1990.

De Mont Guardí a Vila Vella, l'obra d'un abat

La història de la Vila Vella comença amb el relat d’un antic abat de Ripoll, Ramón de Berga. Aquest abat va concedir un permís a una certa població de les zones de muntanya per a instal·lar-se en el que abans es coneixia com Mont Guardí, avui, la Vila Vella. Així va començar la història de la seva població.

A través d’un magnífic portal s’accedeix a la Vila Vella a través del pati d’armes, on antigament, donaven la benvinguda tres escuts d’armes representatius de les seves famílies. A l’interior de la fortificació es conserva pràcticament tot gràcies a nombroses reconstruccions.

La visita és una experiència única i veritablement autèntica per als amants de la història, del gòtic, el romà i el medieval, en una perspectiva condensada a través del temps.

Dins de la Vila Vella es conserven al voltant de 80 cases, amb magnífics finestrals i vidrieres gòtiques, a l’interior de les quals encara viu gent. Els carrers són estrets, pedregoses i desorganitzades, formades i construïdes en paviment de còdols, pròpies de l’estil urbà de l’època.

Visitant la vila i caminant pel passat

Vila Vella pot recórrer-se a través de la seva muralla, contemplant les magnífiques vistes alçades de la mar Mediterrània i simulant l’antiga guàrdia que havien de realitzar una nit després d’una altra els seus guaites.

Dins de la fortificació se situava, en el punt més alt, el Castell de Vila Vella, avui dia el Faro de la fortificació, amb la missió de guiar als vaixells en tornada a casa.

Una altra de les construccions més significatives és la que antigament es coneixia com la Casa del Batlle Sac, la persona que exercia en funció d’alcalde o governador, i on actualment se situa el Museu Municipal, per ser considerat un dels edificis més nobles.

Dins de la Vila Vella es troben les ruïnes d’una antiga església ogival, així com també l’església gòtica de Sant Vicenç, fantàstica construcció que s’eleva en el que abans era una església romànica.

Diverses torres són els punts de referència dins de la Vila Vella. Les torres, és Codolar, els Hores, i la torre d’en Jonás, distribuïdes per la fortificació i donant unes meravelloses vistes de la costa, l’interior de la vila, el seu caseriu i la badia de Tossa, així com de la cala d’es Codolar.

Sens dubte, un emplaçament únic del qual gaudir de la història i la costa per igual.

Vols col·laborar amb el Petit Paradís?

T'ESCOLTEM!

Esreiu-nos si estàs interessat en participar en el nostre festival.
Estem desitjant sentir la teva proposta!

El Festival de Tossa de Mar a l’església Vella de Sant Vicenç, dins el recinte emmurallat. 

Escriu-nos

Segueix-nos

© Copyright 2022 – Made with ♥ by Re7Systems

ATENCIÓ!

Aquesta és l'única web oficial de venda d'entrades

PLATAFORMES COM VIAGOGO O STUBHUB NO SÓN WEBS OFICIALS!!

No ens fem responsables si compres entrades fora d’aquesta web!